Matkalla Muumimuki 2023, Finnair 100 vuotta

Uudet Muumimukit 2023 – tässä ovat kaikki vuoden uutuudet

>> Vuoden 2024 uudet muumimukit löydät täältä

Vuonna 2023 ilmestyi 20 uutta muumimukia. Mukaan kokonaismäärään on laskettua perinteiset 0,3 l ja suuremmat 0,4 litran mukit, myös kirjainmukit.

Uusi vuosi tuo tuttuun tapaan mukanaan lukuisia uusia Arabian muumi-tuotteita. Vaikka keräilijöiden astiakaapit ja vitriinit ovat monilla jo pullollaan, uusia esineitä ilmestyy tänäkin vuonna todennäköisesti kymmenittäin – edellisvuonna pelkästään uusia muumimukeja ilmestyi huimat 12 erilaista, mikä on saman vuoden sisällä ilmestyvien uusien mukien lukumäärällinen ennätys. Mutta kuinka käy vuonna 2023 – jatkuuko uusien mukien huima ilmestymistahti, vai vedetäänkö välillä happea?

Lataa ilmaiseksi

Lataa Muumi-keräilijän mukikuvasto

Mukikuvasto on ladattava ja helposti tulostettava A5-kokoinen luettelo, josta löytyy kaikki Arabian Muumimukit 1990-luvulta tähän päivään asti.

Muumi-kerailijään mukikuvasto, Arabian Muumimukit 2023

Tähän mennessä julkaistuja tai jo ilmestyneitä uusia muumimukeja on yksitoista kappaletta – kaksi uutta ABC-kirjainmukia, uusi Moominvalley Park Japan -muki, maaliskuussa ilmestyneet uudet klassikkosarjan hahmomukit Muumipappa harmaa ja Hemuli keltainen, kesäsesonkimuki Puutarhajuhlat, Merituuli Platina ja Merituuli-mukit, uudet 0,4 litran Rakkaus ja Rauha sekä Matkalla (Finnari 100 vuotta). Näiden lisäksi voidaan olla varmoja, että tulossa on ainakin perinteinen talvisesonkimuki. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että uusi ennätys uusien muumimukien vuosittaisessa julkaisumäärässä voi rikkoutua tänä vuonna.

Muumimuki Matkalla 2023 – Finnair 100 vuotta

Yhteistyössä on voimaa! Uusi Matkalla-muumimuki juhlistaa Finnairin 100-vuotista taivalta, ja on samalla kutsu jokaiselle muumifanille seikkailun pariin. Finnairin merkkivuoden muki on Moomin Arabian tuoreen in-house -suunnittelutiimin ja kuvittaja Parvati Pillain ensimmäinen julkaistu muumimuki.

Matkalla-mukin kuvitus pohjautuu Muumipapan urotyöt -kirjaan (Tove Jansson 1950), jossa Muumipappa muistelee hurjapäisiä nuoruuden seikkailujaan. Maailmaa tutkiessaan Muumipappa ja hänen matkaseuralaisensa kohtaavat kaikenlaista uutta ja tuntematonta ja joutuvat joskus vaaralliseltakin tuntuviin tilanteisiin. Kaikesta kuitenkin selvitään, ja seikkailijat palaavat kotiin monta kokemusta rikkaampana.

Saatavilla vain rajoitettu erä 9.10.2023 alkaen
Keräilymukia on valmistettu vain rajattu erä, ja sitä on saatavilla niin kauan kuin varastoa riittää. Muki ei tule myyntiin maailmanlaajuiseen Muumi-verkkokauppaan, mutta mukin voi ostaa molemmista Helsingin Lentoaseman Muumi-kaupoista: toinen on Saapuvien aulassa (pääsy ilman lentoa) ja toinen Schengen-aukiolla (pääsy ainoastaan lähtiessä tai tullessa Schengen-lennolla), sekä Muumi-kaupasta Oslon Gardemoen Lentokentältä.

Lisäksi muki tulee myyntiin Stockmann-tavarataloihin, Moomin Arabian verkkokauppaan, Helsingin Lentoaseman Iittalan myymälään sekä valikoituihin myyntipisteisiin Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa: Iittala & Co. Boråsiin, Kitchen Oslo Torggataan ja Illums Bolighusiin Kööpenhaminan lentokentällä. Japanissa muki tulee myyntiin valikoituihin Iittalan myymälöihin. 

Arabia Muumimuki Matkalla, Finnair 100 vuotta

Muumimuki Merituuli Muumin päivä 2023

Vuoden 2023 Muumin päivä -mukit julkaistiin 24.5.2023. Mistään aivan tavallisesta Muumin päivästä ei tänä vuonna ole kyse, sillä kyseessä on tuplajuhlavuosi – tänä vuonna Muumin päivän aikaan juhlistetaan sekä Tove Janssonia että 150-vuotiasta Arabiaa.

Juhlavuoden kunniaksi Arabia julkaisi Merituuli ja Merituuli Platina Muumin päivä -mukit. Tavallinen versio Merituuli-mukista oli saatavilla virallisissa Muumi-verkkokauppoissa osoitteissa shop.moomin.com ja moominarabia.com 9.8.2023 klo 8.00 Suomen aikaa. Saatavuus on rajoitettu, ja muki myytiin verkkokaupoista loppuun noin viikossa.

Verkkokauppojen lisäksi Merituuli-mukia on saatavilla lukuisista Iittalan myymälöistä. Tämän hetkisen tiedon mukaan mukeja on edelleen saatavilla.

Merituuli Platina Muumin päivä -muumimuki 2023

Erikoisversio vuoden 2023 Muumin päivä -mukista kantaa nimeä Merituuli Platina ja se oli saatavilla ainoastaan arvonnan kautta. Jokainen Platina-muki on numeroitu, ja niitä on valmistettu vain 5000 kappaletta. Arvontaan osallistuminen oli mahdollista vain 7.-13.6.2023. Arvonnassa oli mahdollista voittaa osto-oikeus Merituuli Platina -muumimukiin, jonka hinta oli 99,90 €. Valmistaja on perustellut mukin korkeampaa hintaa platinoiduilla yksityiskohdilla.

Arvonnassa hieman poikkeuksellista oli se, että jokaisen arvontaan osallistuvan oli maksettava ennakkoon mukin hinta, 99,90 euroa, josta muodostui varaus osallistujan luottokortille. Kun arvonta suoritettiin, summa palautettiin kaikille, jotka eivät voittaneet osto-oikeutta. Osto-oikeuden voittaneiden katevaraukset vahvistettiin ja mukit lähetettiin automaattisesti voittajille. Tämä menettely antoi jokaiselle halukkaalle keräilijälle tasapuolisen mahdollisuuden uuden keräilymukin hankintaan

Merituuli Platina eroaa tavallisesta Merituuli-mukista platinoitujen yksityiskohtien avulla, joita ovat kuvituksesta löytyvät hevosenkenkä sekä Muumipapan kädessä oleva airo. Lisäksi Merituuli Platinan lahjapakkaus eroaa kuvituksen ja rakenteen osalta tavallisen version lahjapakkauksesta.

Tavanomaisesta poiketen Merituuli Platina -mukia ei saa pestä astianpesukoneessa platinoitujen yksityiskohtien ja käytetyn pinnoitteen vuoksi. Harva tosin taitaa tätä mukia käyttöön ottaakaan, sillä mukin hinta on 99,90 €. Mainitut platinoidut yksityiskohdat olivat perusteena mukin kalliimmalle hinnalle.

Osta harvinainen Merituuli Platina Mukifylta

Mukifylla on aika ajoin myynnissä Merituuli Platina -mukeja Tradera-verkkohuutokaupassa. Tilaamalla mukin meiltä tuet samalla Mukifyn jatkokehitystä.



Merituuli Platina -mukin hinta on jo moninkertaistunut jälkimarkkinoilla. Pienemmät numerot ovat jonkin verran arvokkaampi, mutta mukien hinta liikkuu tällä hetkellä 1000 euron molemmin puolin.

Aiemmin ilmestyneistä Muumimukeista vain Fazer (400 kpl, numeroitu) ja Muumipeikko Unelmoi (2005 kpl) -mukien tarkat valmistusmäärät on ilmoitettu Arabian toimesta. Viimeinkin on siis luvassa uusi rajoitetun erän muki, joka harvinaisuutensa vuoksi päätyy arvokkaimpien muumimukien listalle.

Mukin saaristoteemainen kuvitus pohjautuu Tove Janssonin romaaniin ”Muumipappa ja meri”. Tutuista muumilaakson hahmoista mukana ovat Muumipeikko, Pikku Myy, Muumimamma ja Muumipappa.

Tämän mukin kuvituksen on sommitellut hiljattain eläkkeelle jäänyt suunnittelija Tove Slotte. Merituuli on hänen 100. muumimukin kuvitus. Merituuli-mukin kuvituksen pohjan toimivat vanhat kirjepaperit, joita Tove Jansson käytti faneille vastatessaan.

Tove Jansson fanikirje kranssi


Vuodesta 2018 lähtien Muumin päivä on vakiintunut uusien muumimukien julkaisupäivänä.

Muumimuki Puutarhajuhlat kesämuki 2023

Puutarhajuhlat on vuoden 2023 kesäsesonkimuki, ja se jatkaa edelliseltä vuodelta tuttua teemaa muumien kesäpäivän vietolla (viime vuonna oltiin Kalassa). Lämpöä, ystävyyttä, yllättäviä kohtaamisia ja viidakon eksotiikkaa. Tänä vuonna muumit juhlistavat lämmintä kesäpäivää yhdessä eläintarhasta karanneiden ystäviensä sarvikuonon ja tiikerin kanssa.

Puutarhajuhlat-muki päättää kuuden kesämukin sarjan, jossa muumit on nähty kesänviettopuuhissa. Sarjassa aiemmin ilmestyneet mukit ovat:

Mukin kuvituksen pääkuva on peräisin vuonna 1956 englanniksi (Garden Party) ilmestyneestä sarjakuvasta Viidakkoelämää. Sen värimaailma on osittain samankaltainen kuin sarjan aiemmissa vihreäsävyisissä mukeissa Lähdetään lomalle ja Loikoilua. Mukin on kuvittanut vuonna 2022 eläkkeelle jäänyt Tove Slotte. Hän kuvaa tuoretta kesämukia näin:

”Sesonkiastiaston kuvitus tuo mielestäni esiin, paitsi kesäisen tunnelman, myös Tove Janssonin huumorin ja hänen loistavan mielikuvituksensa. Muumiperheen anarkistisuus tulee jälleen kerran esille, kun he piilottelevat tiikereitä eläintarhan vartijoilta”.

Arabia Muumimuki Puutarhajuhlat kesämuki 2023 0,3l

Tilaa uusi kesämuki 2023

Nyt voit tilata 9.5.2023 ilmestyneen Puutarhajuhlat-muumimukin Mukifyn kumppanin Nordicnestin verkkokaupasta. Muki on saatavilla kesäsesongin ajan.

Muumimuki Moominvalley Park Japan

Japanissa Hannossa sijaitsevan muumipuiston oma Moominvalley Park Japan -muki poistui tuotannosta vuoden 2022 lopussa. Samoihin aikoihin lupailtiin, että tänä vuonna mukin kuvitus saisi päivityksen, ja näin todella kävi. Uusi Moominvalley Park Japan eli ns. Japanimuki ilmestyy 10.2.2023 ja tulee aluksi saataville vain Hannon Muumi-teemapuistosta. Myöhemmin mukia on saatavilla Japanin omassa Moomin Shopissa, josta mukeja toimitetaan kuitenkin vain Japaniin.

Uuden Moominvalley Park Japan -muumimukin kuvitus on tuttuun tapaan Tove Slotten sommittelema. Kuvitus on peräisin Tove Janssonin kirjasta ”Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia” vuodelta 1962. Uuden japanimukin kuvitus on valittu kertomuksesta ”Hemuli, joka rakasti hiljaisuutta”.

Lisää muki kokoelmaan tai toivelistalle Mukifyssa >>

Arabia Muumimuki Moominvalley Park Japan 2023 turkoosi 0,3l

Mukify kertoo Muumi-kokoelmasi arvon

Mukify on monipuolinen Muumi-fanin työkalu, josta löydät kaikki Arabian valmistamat Muumi-esineet arviohintoineen. Lataa puhelimeesi tai käytä selaimella.

Muumimuki Hemuli keltainen

Maaliskuussa Hemuli saa viimeinkin uuden hahmomukin. Edellinen lilanvärinen Hemuli poistui tuotannosta jo kymmenisen vuotta sitten vuonna 2013, joten odotus on ollut pitkä. Uuden Hemuli-mukin kanssa ilmestyy myös samaan sarjaan kuuluvat kulho ja lautanen.

Uuden Hemuli mukin kuvitus on peräisin Tove Slotten suunnittelupöydältä, ja kuvituksen lähteenä hän on käyttänyt Tove Janssonin Taikurin hattu -kirjaa. Kyseinen muumikirja julkaistiin alun perin ruotsiksi vuonna 1948.

Keltainen Hemuli-astiasto saapuu myyntiin 7.3.2023 ja se tulee osaksi Arabian jatkuvaa tuotantoa. Muki on saatavilla kaikilta Muumi-jälleenmyyjiltä.

Arabia Muumimuki Hemuli keltainen 0,3l 2023

Nordicnest tarjoaa

Ilmainen toimitus yli 89 € tilauksiin.

Muumimuki Muumipappa harmaa

Maaliskuussa Muumipappa saa kolmannen oman hahmomukinsa, tällä kertaa harmaana. Edellinen tummansininen Muumipappa (joka tunnettiin myös nimellä Muumipappa purjehtii) poistui tuotannosta vuonna 2022. Uuden harmaan Muumipappa-mukin kanssa ilmestyy myös samaan sarjaan kuuluvat kulho ja lautanen.

Uuden Muumipappa-mukin kuvitus pohjautuu Tove Janssonin Muumitalvi-sarjakuvaan vuodelta 1959. Kuvittaja Tove Slotte on asetellut kuvat hillityn harmaalle taustalle ja tuloksena on ajattoman tyylikäs kokonaisuus.

Harmaa Muumipappa-astiasto saapuu myyntiin 7.3.2023 ja se tulee osaksi Arabian jatkuvaa tuotantoa. Muki on saatavilla kaikilta Muumi-jälleenmyyjiltä.

Arabia Muumimuki Muumipappa harmaa 0,3l 2023

Nordicnest tarjoaa

Ilmainen toimitus yli 89 € tilauksiin.

Muumimuki ABC H-kirjain

ABC-muki H on viides kirjainmuki, joka ilmestyy osana A:sta Ö:hön Muumien matkassa -hanketta. Samaan aikaan ilmestyy myös ABC-muki M, jonka myötä kirjaimia on kuusi erilaista: H, L, M, O, V ja E. Näin ollen kirjainmukeilla saa muodostettua jo esimerkiksi sanaparin LOVE HOME.

Arabia on tiedottanut, että jatkossa kirjainmukeja julkaistaan vuosittain kaksi kappaletta, eli täyden sarjan keräämiseen tulee kulumaan noin kymmenen vuotta.

Arabia Muumimuki ABC-muki H-kirjain 0,4l 2023

Nordicnest tarjoaa

Ilmainen toimitus yli 89 € tilauksiin.

Muumimuki ABC M-kirjain

ABC-muki M on kuudes kirjainmuki, joka ilmestyy osana A:sta Ö:hön Muumien matkassa -hanketta. Samaan aikaan ilmestyy myös ABC-muki M, jonka myötä kirjaimia on kuusi erilaista: H, L, M, O, V ja E. Näin ollen kirjainmukeilla saa muodostettua jo esimerkiksi sanaparin LOVE HOME.

Arabia on tiedottanut, että jatkossa kirjainmukeja julkaistaan vuosittain kaksi kappaletta, eli täyden sarjan keräämiseen tulee kulumaan noin kymmenen vuotta.

Arabia Muumimuki ABC-muki M-kirjain 0,4l 2023

Nordicnest tarjoaa

Ilmainen toimitus yli 89 € tilauksiin.

Mukify mobiiliappi muumikeräilijöille

Tiedätkö muumimukiesi arvon?

Lataa Mukify-sovellus puhelimeesi ja katso Muumi-kokoelmasi arvo.

Samankaltaiset artikkelit

3 Kommenttia

  1. Missä voi osallistua tuohon uuden muumimukin arvontaan, kun ei missään mainita ja muuten ei voi ostaa mistään?

  2. Miten voi jättää ostotarjouksen platinaa sisältävistä mukeista, jotka arvotaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *